Betonlook kunnen we ook maken in een kunststof variant. Hiervoor gebruiken we 2 verschillende grijstinten PU (polyurethaan) gietvloer. De basiskleur zal de overheersende kleur zijn en de afwijkende tint wordt in een kleine hoeveelheid in meer of mindere mate met de basiskleur gemengd. Doordat deze vloer handmatig met een spaan wordt aangebracht zal hierdoor een unieke tekening in de vloer ontstaan.
Deze vloer kan door de te kiezen kleurcombinatie en door de mate van menging sterk worden beïnvloed. Een lichtgrijze kleur als basis waardoor een donkergrijze kleur bijna niet wordt doorgemengd, zal een heel drukke vlam tekening geven. Naarmate je deze meer doormengt zal de vlamtekening zachter worden maar de basiskleur donkerder. Tinten welke in kleur niet zover uiteen lopen zullen een veel rustiger uitstraling geven. Kleur en vlamtekening is vooraf niet gemakkelijk te bepalen. U kiest de basiskleur en de te mengen kleur en bij aanvang bepaalt u in overleg met onze vakmensen de menging en uitstraling. Langs randen en bij aansluitingen van verschillende vlakken kan men niet altijd dezelfde spaanslag geven waardoor afwijkende patronen zullen ontstaan.
Deze kunststof vloer brengen we aan in een laagdikte van 3mm op een vormvaste vlakke vloer. Dit kan zijn rechtstreeks op een zand-cementdekvloer of gietdekvloer. Een vastliggende tegelvloer zullen we eerst voorzien van een egalisatielaag om de vloer vlak te maken. Hoe vlakker en egaler de ondervloer hoe strakker het eind resultaat. De PU gietvloer is zelfnivellerend en kan dan ook niet onder afschot worden aangebracht.
De ondervloer wordt op dag 1 voorzien van een epoxyprimer, dag 2 wordt indien nodig een schraplaag van 1mm PU gietvloer aangebracht om de ondergrond extra strak te maken. Dag 3 wordt de betonlooklaag aangebracht en dag 4 de matcoating. Eventueel dag 5 de tweede matlaag dit omdat een eerste laag soms niet geheel dekkend is.
Schoonheidsfoutjes komen in deze vloer ook voor. Een klein luchtbelletje (pinhole) is niet te voorkomen en ook een vlieg of ander insect kan in de verhardingsfase neerstrijken in de vloer, hetgeen een kleine afwijking in de vloer kan veroorzaken. Correctie hiervan zal altijd zichtbaar blijven. Ook is het belangrijk dat er geen stof e.d. kan neerdalen in de nog plakkerige vloer want ook dit kan blijvend zichtbaar zijn.
Een kunststof betonlook is in zekere mate krasgevoelig en zal door scherpe voorwerpen zeker schade oplopen, onzichtbare reparatie is niet mogelijk. Bij een duurbelasting van bijvoorbeeld koffie en rode wijn is het verkleuren van de onderlaag mogelijk. Daarom is het z.s.m. verwijderen van deze verontreinigingen ook aan te raden. De gebruikelijke kleurechtheid eisen van het product zijn dus niet van toepassing op deze vloer. Ook het 100% reproduceren van een andere kunsstof betonlook is niet mogelijk.
Elke m² is uniek!
Voor onderhoud en schoonmaak hebben we een speciaal ph neutraal shoonmaakmiddel ontwikkeld die bij ons verkrijgbaar is. Ook zijn op aanvraag speciale vlekken kits leverbaar. Ga nooit met bijtende of agresieve middelen aan de gang de vloer wordt dan onherstelbaar beschadigd.
Omdat de verwachting van de opdrachtgever hoog is t.a.v een gietvloer zijn er richtlijnen opgesteld waarbij de gietvloeren zijn ingedeeld in esteische klassen. Hoe hoger de estetische eisen, hoe hoger de prijs van een gietvloer omdat dan zal worden gekozen voor een extra schraplaag of extra schuurgangen. Vooraf afspreken welke klasse er zal worden gerealiseerd is dan belangrijk.
Specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten
Een unieke vloer waarvan u jaren lang plezier zult hebben.
Want u weet: "Vloeren vormen de basis"
Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie