Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
gietvloer-kosten.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
prijs-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloer-zeeuws-vlaanderen.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
pu-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloer-woonkamer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloer-prijs-m2.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
epoxy-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloer-vloerverwarming.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloeren-prijzen.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
wat-kost-een-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gietvloer-prijs-berekenen.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
prijzen-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
betonlook-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
beton-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Kunststof Epoxy en PU gietvloer

We kennen een aantal verschillende kunststof gietvloeren. De epoxy gietvloer is een harde vloer afwerking, is  zeer goed schoon te maken en kan glanzend of mat worden geleverd. Om meer comfort te bieden leveren we  een PU gietvloer, deze is zacht elastische en comfortabel als vloerbedekking in woonkamer, badkamer, keuken, scholen etc..

Beide vloeren zijn 2 of 3 componenten vloersystemen die aangebracht worden in een laagdikte van ± 3 mm. De ondervloeren worden voldoende opgeruwd voor de hechting. Dan wordt er een epoxy primer aangebracht en naar gelang de functie een schrap laag om de laatste oneffenheden op te vullen. Dan wordt de pu gietvloer aangebracht. Epoxy gietvloeren worden altijd afgewerkt met een matte coating in 1 of 2 lagen. Epoxy gietvloeren kunnen in industriële toepassingen zonder eindafwerking worden opgeleverd.

9dp-pu-gietvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
pu-gietvloer-zeeland.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Kleuren gietvloer

Kunststof gietvloeren zijn in meer of mindere mate zelf nivellerend, en door het aanbrengen op de juiste dikte vloeit dit type vloer "strak". Deze vloeren zijn leverbaar in alle Ral Kleuren. Door 2 kleuren licht te mengen ontstaat een gietvloer met een eigen tekening, deze worden vooral als betonlook aangeboden.

Door instrooien van de vloeren met kwartszand kunnen we deze vloeren antislip maken, van licht antislip tot zeer ruw. De kunststof bekleding is zeer slijtvast en duurzaam en kan naadloos worden aangebracht op vele ondergronden zowel binnen als buiten. Ook kunnen we deze uitvoeren met als tussenlaag  een flexibel membraam zodat "scheur overbruggende vloeren" kunnen worden gemaakt.

Toepassingen PU gietvloeren

Er zijn zeer veel verschillende kunststof vloer systemen voor zeer veel verschillende toepassingen, zoals:

  • Badkamer
  • Woonkamer
  • Keuken
  • (Parkeer) Garages
  • Balkon of galerijen
  • Vloeistofdichte vloeren
  • Industriële vloeren
  • Voedingsindustrie
  • Winkelvloeren

Elke kunststof vloer wordt aangepast aan de wensen van de opdrachtgever. Van scheur overbruggend, antislip, tot zeer chemisch resistent of voor in een woongedeelte zeer mooi en comfortabel. Wij kunnen de vloeren uitvoeren in epoxy, hard en hoogglanzend, of Polyurethaan, zacht flexibel en matglanzend. Door het instrooien van Deco vlokken kunnen we de vloeren een verrassende uitstraling geven.

Omdat de verwachting van de opdrachtgever hoog is t.a.v. een gietvloer zijn er richtlijnen opgesteld waarbij de gietvloeren zijn ingedeeld in esthetische klassen. Hoe hoger de esthetische eisen, hoe hoger de prijs van een gietvloer omdat dan zal worden gekozen voor een extra schrap laag of extra schuurgangen. Vooraf afspreken welke klasse er zal worden gerealiseerd is dan belangrijk.


Specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten

De ondervloer

Ook hier geldt weer dat de ondervloer van zeer groot belang is voor het maken van deze kunststof vloeren. De ondervloer moet draagkrachtig zijn, moet een stabiele massa zijn die één geheel vormt. Als er scheuren voorkomen in de ondervloer waarin nog beweging wordt verwacht, kunnen we het systeem zo aanpassen dat we een membraam aanbrengen als flexibele tussenlaag. De ondervloeren moeten worden geschuurd of gestraald om voldoende hechting te verkrijgen. Afhankelijk van het type ondervloer en de eindafwerking zal een aangepaste hechtprimer worden aangebracht.  Voor het aanbrengen van alle kunststof vloer afwerkingen mag de ondervloer niet meer dan 5% vocht bevatten, moet deze minimaal 28 dagen oud zijn, mag de relatieve vochtigheid niet hoger zijn dan 80 % en de temperatuur mogelijk 15 graden of meer.

Schade aan gietvloeren kan ontstaan door te veel vocht in de ondervloer, de vloer wordt te snel aangebracht op een nieuwe constructie. Stel dat de dekvloer voldoende droog is maar de onderliggende betonvloer nog te veel vocht bevat. Deze zal na lange tijd zich een weg banen door de dekvloer en zich onder de gietvloer ophopen en als blaasjes zich openbaren. Ook kan er schade ontstaan door Osmose dit is een vochtschade maar kan lange tijd als nog optreden.


Uitleg Osmose

Kunststof MMA vloeren

Ook kunnen we kunststof vloeren maken op basis van MMA. Dit is een zeer snelle reactie hars welke binnen 2 uur na gereed komen al kan worden belast. Een fantastische oplossing wanneer er zeer weinig tijd beschikbaar is tussen aanbrengen en in gebruik nemen.  Wij kunnen u hierover uitgebreid voorlichten.

Voor elke vloer is er een kunststof afwerking, en voor elke toepassing zal uw vloeren-specialist voor u een passend advies maken.

Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie