Specificaties

Materiaal: Marmer en cement
Ondervloer: Beton of dekvloer
Dikte: 12 tot 20 mm
Uitvoeringstijd: minimaal 4 dagen
Kleurmogelijkheden: Zeer divers
Prijs: €€€

Terrazzo

Terrazzo

Bij Traas Vloeren kunnen we diverse vormen van terrazzo realiseren, zoals vloeren, aanrechtbladen, werkbladen, douchebakken, kunstwerken, grafplaten en terrassen met naadloze terrazzo vloertegels. Er zijn eindeloze mogelijkheden om te variëren en te combineren met terrazzo.

Geschikte ondergrond

Een gezonde en vormvaste ondervloer is essentieel voor een terrazzovloer. We werken meestal op een betonvloer met voldoende dikte en krimpwapening, maar ook op een houten vloer kunnen we een geschikte betonvloer creëren. Zelfs vloerverwarming onder jouw terrazzovloer is mogelijk. Het is belangrijk om altijd goed overleg te hebben met onze vakmensen over de juiste ondervloer voor jouw project.

Maatwerk

Terrazzo biedt eindeloze mogelijkheden wat betreft kleuren en structuren. Door het mengen van verschillende kleuren marmerkorrels en glas kunnen we een uniek kleurenmengsel creëren. Daarnaast kunnen we cementkleurstoffen gebruiken om het cement bijna zwart, groen, rood, geel of blauw te maken. Ook is het mogelijk om verschillende mozaïeken toe te passen door kleine stukjes marmer in een vorm of figuur in de vloer te verwerken.

Structuur

De structuur van terrazzo kan variëren van fijne korrels tot een robuuste korrelopbouw. Je kunt kiezen voor een vloer met een dichte korrelopbouw of juist met zichtbaar cement. Scheurtjes zijn inherent aan cementgebonden terrazzo vanwege de krimp tijdens het uitharden. Ook kunnen er kleine gaatjes voorkomen in de terrazzovloer. Wil je meer weten over scheurvorming bij cementgebonden terrazzo? Klik dan hier.

Onderhoud

Om jouw terrazzovloer in optimale conditie te houden, is regelmatig onderhoud belangrijk. Gebruik hiervoor zuivere zachte zeep om de vloer te reinigen en te laten glanzen. Daarnaast is het aan te raden om de vloer regelmatig te voorzien van een waslaag om de bescherming te behouden en de kleur te verdiepen. Gebruik geen bijtende stoffen zoals ontkalkers en reinigers met citroenzuren voor het onderhoud van terrazzo.

Werkwijze

icoon-1

1. Voortraject

In het voortraject bespreken we jouw specifieke wensen en bekijken we of de ondergrond geschikt is voor terrazzo. We adviseren over de juiste ondervloer en eventuele voorbereidende werkzaamheden, zoals het aanbrengen van krimpwapening.

icoon-2

2. Uitvoering

Tijdens de uitvoering creëren we de terrazzovloer op basis van de gekozen kleuren, structuren en vormen. Onze vakmensen werken met zorg en precisie om een hoogwaardig resultaat te garanderen. We streven naar een duurzame en slijtvaste vloer waar je jarenlang van kunt genieten.

icoon-3

3. Afronding

Na het leggen van de terrazzovloer zorgen we voor de juiste nabehandeling en bescherming. We adviseren over het onderhoud van de vloer, zodat de optimale uitstraling behouden blijft. We staan altijd klaar om vragen te beantwoorden en nazorg te bieden indien nodig.

In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!
In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!