Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
EUp-dsc00241.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
hdS-dsc01131.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
wDc-dsc02396.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
6Jj-dsc00246.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
LjW-dsc02399.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8LC-dsc02397.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
3Qo-wp_000280.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8Hh-wp_000287.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
qMB-dsc02400.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Gepleisterde dekvloer

Deze variant wordt direct aangebracht als de zandcementdekvloer wordt gelegd. De zandcementdekvloer wordt uitgevoerd in een verbeterde kwaliteit voorzien van acrylaatdispersie inclusief een gegalvaniseerd wapeningsnet. Als de zandcementdekvloer met de machine is verdicht wordt deze met een gekleurde cementpasta handmatig dicht gepleisterd. In deze cementpasta kan grijze en witte cement worden gebruikt en kunnen cementkleurstoffen worden toegevoegd.

Cementkleurstoffen zijn poederpigmenten. Doordat deze niet geheel in het mengsel zijn opgelost, onstaat bij het pleisteren of spanen van deze toplaag een uniek patroon van donkere en lichtere vegen. Twee dagen na het aanbrengen van deze afwerking moet de vloer worden afgedekt met een damp-open folie zodat het vocht wel uit de vloer kan maar er geen vervuiling en vocht in de vloer kan trekken.

Na een minimale droging van 28 dagen kan de vloer worden geimpregneerd om deze te beschermen tegen indringen van vloeistoffen en andere vervuiling. De impregneerlaag verdiept de kleuren en geeft een zijdematte glans. Duurbelasting van vloeistoffen zoals kofiie en rode wijn moeten worden voorkomen omdat deze blijvende plaatselijke verkleuring van de vloer kunnen veroorzaken.

De afwerking wordt nat in nat aangebracht hierdoor is de vloerstructuur niet overal even glad en egaal. Ook een  plaatselijk deukje is niet te voorkomen in dit type vloer en zorgt voor een stoere en rubuuste uitstraling. In gebruik zal deze vloer meer gaan leven en onvolkomenheden zoals krimpscheuren en craqulé zullen in het unieke vlammenspel worden opgenomen en de vloer voorzien van een eigen karakter.

De vloer -dus ook de vloerafwerking- wordt aangebracht in de ruwbouwfase. Dit houdt in dat alle nakomende partijen hier rekening mee dienen te houden omdat beschadiging en vervuiling van deze laag invloed zal hebben op het eindresultaat. Onderhoud kan met een voedend product zoals groene zachte zeep zodat de structuur nog zal verdichten.

dsc00241.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Omdat dit een afwerking is op een zandcementdekvloer heeft deze ook de specifieke eigenschappen van deze vloer. In cementgebonden vloeren komen altijd krimpscheurtjes voor en ook in de toplaag kan craqulé zichtbaar zijn. Dit heeft geen gevolgen voor de kwaliteit van de vloer. Scheuren zullen zich voornamelijk voordoen op uitwendige hoeken, in versmallingen van vloervelden en bij bouwnaden van oud naar nieuw. Scheuren in de onderliggende betonvloer zullen meestal in de zandcementdekvloer zichtbaar worden.

Vloerverwarming is goed mogelijk in deze vloer. Belangrijk is wel het opstookprotocol te volgen om overmatige scheurvorming te voorkomen. De vloer moet minimaal 28 dagen oud zijn voordat de vloerverwarming mag worden opgestookt. Let op: leidingen naar radiatoren kunnen ook overmatige scheurvorming veroorzaken.

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie