Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
mSI-dsc02399.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
220420111298.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
rozentuin_002.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
eqK-dsc02394.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8iN-dsc00855.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
1932232_432910933478401_596905149_n.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8kP-bijgesneden.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Cementdekvloeren

Zand- cement dekvloer, strijkvloer, estrichvloer, smeervloer, dekvloer, Allemaal benamingen voor dezelfde soort vloer.

De naam zegt het al, deze vloer wordt als dekvloer toegepast op een ander soort vloer. Meestal wordt deze gelegd op een betonnen constructie of ondervloer. Deze deklaag wordt aangebracht om een ondervloer te " vlakken "

Een gestorte betonvloer is nooit vlak genoeg om hierop direct tapijt of een andere vloerbedekking aan te brengen. Daarom brengen we nadien een dekvloer aan. Een groot voordeel is dat we in deze dekvloer een aantal leidingen kunnen wegwerken zoals elektra c.v. en water.

no_14.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
1932232_432910933478401_596905149_n.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Ook deze dekvloer is zeer belangrijk en moet aan verschillende eisen voldoen. Een dekvloer bestaat uit geselecteerd zand dat door toevoeging van cement en water gebonden wordt.

Door het gebruik van zeer weinig water ontstaat er een aardvochtige specie welke door de vakman vloerlegger met behulp van een rei vlak en waterpas wordt aangebracht. Door de specie met een schuurbord dicht te schuren, en deze met een spaan na te pleisteren ontstaat er een gesloten vlakke toplaag.

Voor het dicht schuren en pleisteren maken wij meestal gebruik van een vlinder- of pleistermachine met een gesloten vlakke plaat; hierdoor wordt een nog hardere toplaag verkregen.

De specie wordt gemaakt in een mortelspuit. Dit is een mengketel voorzien van een langzaam draaiende worm met hieraan een schotten compressor waarin de opperman zand- cement en water mengt tot een klontvrije mortel. Vervolgens sluit hij de ketel en de specie wordt onder hoge druk door een slang naar binnen geperst, waar deze door de vloerenlegger wordt verwerkt. Dit betekent dat de opperman de kwaliteit van de vloer voor het grootste gedeelte bepaalt, door de juiste samenstelling van de mortel te maken.

Wij beschikken al vele jaren over een aantal automatische menginstallatie's. Deze machines worden onder een silo geplaatst en d.m.v.een PLC aan elkaar gekoppeld. De machine en silo vormen nu 1 geheel,,de juiste hoeveelheid zand en cement worden automatisch in de menginstallatie gedoseerd en de juiste hoeveelheid water wordt toegevoegd. Na een vaste mengtijd wordt de ketel gesloten en wordt de charge naar binnen geblazen.

Het voordeel van deze machines is dat het slechte weer van ondergeschikt belang wordt in dit gedeelte van het bouwproces, en het is natuurlijk veel arbo- vriendelijker.

Wij beschikken sinds 2008 over 2  volautomatische zandcement mixer-transportmachines. Het is een mondvol maar bij dergelijk materieel hoort ook een naam van formaat.
Deze zeer geavanceerde machines, speciaal gemaakt voor het maken van zand-cementdekvloeren, zijn een belangrijke uitbreiding van ons machine park waardoor het scheppen achter een handpomp nu echt tot de verleden tijd behoort.

We laden ca. 14 m³ zand en 4 m³ cement in deze oplegger. Aan de voorzijde bevindt zich een krachtstroom aggregaat en een schottencompressor. Achteraan de oplegger hangt de specie pomp. Door een onderloopband en een geïntegreerd weegsysteem wordt een charge zand in de pomp afgemeten, de voor-geprogrammeerde hoeveelheden cement en water worden toegevoegd en door de worm in de pomp wordt alles optimaal gemengd. Door de transportslang wordt het mengsel naar binnen geduwd. Het enige wat wij nog nodig hebben is een normale waterkraan. Met een maximale capaciteit van ca 5 m³/uur laat hij alle andere systemen ver achter zich.

dsc02398.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Ook in Arbo opzicht biedt hij vele voordelen. Door de simpele bediening via een afstand bediening zijn de meest gebruikte functies direct vanaf de werkvloer instelbaar. Toevoegen van glasvezel of vloerverwarmings vloeistof geen enkel probleem direct vanaf de computer  te regelen.Cw12 (D20)-Cw20 (D30)-Cw30 (D40/D55) ook geen enkel probleem, direct in de computer in te voeren en gegarandeerd de juiste kwaliteit welke nadien direct te controleren is aan de hand van de computer uitdraai. Door de veel betere menging is zelfs de zwaarste specie nog goed verwerkbaar. Ook de transportslangen oprollen is een fluitje van een cent, door de met elektromotor aangedreven slangenrol is 1 druk op de knop voldoende.

rozentuin_002.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
220420111298.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
im7-dsc02394.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Per werk kan er door de computer een uitdraai gemaakt worden van alle hoeveelheden zand en cement die er zijn gebruikt. Omdat er veel wordt verbouwd in de huidige woningbouw zijn deze machines voor ons zeer bruikbaar. Door de nieuwste stuur-as toepassing wordt de draai cirkel  zeer beperkt, zodat ook de kleinste straatje een uitdaging vormen voor onze chauffeurs.

Wij komen bij u als klant, rollen een transportslang en een waterslang uit, en als wij vertrekken is alles schoon en opgeruimd. Geen overig zand, maar ook geen zand te kort.

Vooral zeer geschikt om kleinere werken uit te voeren:

  • met beperkte stroom mogelijkheden
  • plaatsen waar geen ruimte is voor het plaatsen van silo’s of storten van los zand
  • met moeilijk vooraf te bepalen hoeveelheden
  • zeer moeilijk bereikbare plaatsen omdat e.e.a. met 120 m slang geen probleem is
  • in zeer korte tijd grote hoeveelheden materiaal te verpompen
wLh-dsc00809.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Er is maar 1 nadeel aan deze machines, ze kunnen maar op 1 plaats tegelijk worden ingezet... Dit betekent dat we ze zo efficiënt mogelijk in moeten zetten zodat we soms wel eens aan de klant moeten vragen of wij van dag mogen wisselen i.v.m. een combinatie van enkele werken waarbij we tussenliggende afstanden trachten te beperken per dag.

Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie