Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
kosten-cementdekvloer-per-m2.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloer-prijzen.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gepleisterde-cementdekvloer-prijs.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloer-leggen-prijs.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
prijs-cementdekvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloer-zeeland.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Cementdekvloeren

Cementdekvloer, de naam zegt het al, deze vloer wordt als dekvloer toegepast op een andere vloer. Meestal leggen we de cementdekvloer op een betonnen constructie of ondervloer. Deze deklaag wordt aangebracht om een ondervloer te "vlakken"

Een gestorte betonvloer is nooit vlak genoeg om hierop direct tapijt of een andere vloerbedekking op te leggen. Daarom storten we nadien een cementdekvloer. Een groot voordeel is dat we in deze dekvloer de leidingen kunnen wegwerken zoals elektra c.v. en water.

Zandcement dekvloer, strijkvloer, estrichvloer, smeervloer of cementdekvloer, Allemaal benamingen voor dezelfde soort vloer.

De kwaliteit van een dekvloer is sterk afhankelijk van de gebruikerseisen. Zo is de druksterkte van belang , de buitreksterkte ( Wanneer breekt de vloer) is echer nog belangrijker want we willen zo min mogelijk scheurvorming in de vloer. De buigtreksterkte van zandcementdekvloer is laag  0.8-1 N/mm² Door toevoegingen in de mortel is deze te verhogen maar zal nooit zo hoog worden als een gietdekvloer.

De samensteling en verdichting van de mortel zal zorgen voor een harde toplaag die niet of nauwlijks verzand. Verzanden kan duiden op te weinig cement, minimale verdichting, te snelle belasting of slechte omstandigheden tijdens het aanbrengen/verharding. Denk hierbij aan tocht, vorst of te snelle droging.

Door toepassen van cementgaas met minimale diameter en een kleine maaswijdte zal bij het scheuren van de vloeren de scheurwijdte worden beperkt. Een vezel wapening zal alleen in de verhardingsfase zorgen voor vermindering van plastische krimp maar zal geen scheurwijdte beperken. Er zijn diverse producten om te kwaliteit van dekvloeren te verbeteren.

Cementdekvloer prijs

De cementdekvloer prijs is afhankelijk van veel factoren en zal hoger worden naar mate een verbeterde kwaliteit wordt vereist. Het is belangrijk om voordien de gebruikers eisen af te stemmen op het gebruik van de eind gebruiker. Aan de hand hiervan kunnen wij een advies voorleggen.

Belangrijk is deze afspraken vast te leggen met vermelding van de betreffende Nen normen over kwaliteit en vlakheid.

cementdekvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloer-zeeland.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Cementdek vloer afwerken

De cementdekvloer moet aan verschillende eisen voldoen. Een dekvloer bestaat uit geselecteerd zand dat door toevoeging van cement en water gebonden wordt.

Door het gebruik van zeer weinig water ontstaat er een aardvochtige specie welke door de vakman vloerlegger met behulp van een rei vlak en waterpas wordt aangebracht. Door de specie met een schuurbord dicht te schuren, en deze met een spaan na te pleisteren ontstaat er een gesloten vlakke toplaag.

Bij het afwerken van een cementdekvloer zoals dicht schuren of pleisteren maken wij meestal gebruik van een vlinder- of pleistermachine met een gesloten vlakke plaat; hierdoor wordt een nog hardere toplaag verkregen.

cementdekvloermortel mengen

Wij beschikken al vele jaren over een tweetal automatische menginstallatie's waarmee we snel en nauwkeurig cementdekvloeren kunnen leggen. Deze machines worden onder een silo geplaatst en d.m.v.een PLC aan elkaar gekoppeld. De machine en silo vormen nu 1 geheel,,de juiste hoeveelheid zand en cement worden automatisch in de menginstallatie gedoseerd en de juiste hoeveelheid water wordt toegevoegd. Na een vaste mengtijd wordt de ketel gesloten en wordt de charge naar binnen geblazen.

Het voordeel van deze machines is dat het slechte weer van ondergeschikt belang wordt in dit gedeelte van het bouwproces, en het is natuurlijk veel arbo- vriendelijker.

cementdekvloer aanbrengen

Wij beschikken sinds 2008 over 2  volautomatische zandcement mixer-transportmachines. Het is een mondvol maar bij dergelijk materieel hoort ook een naam van formaat.
Deze zeer geavanceerde machines, speciaal gemaakt voor het aanbrengen van zandcement dekvloeren

We laden ca. 14 m³ zand en 4 m³ cement in deze oplegger. Aan de voorzijde bevindt zich een krachtstroom aggregaat en een schottencompressor. Achteraan de oplegger hangt de specie pomp. Door een onderloopband en een geïntegreerd weegsysteem wordt een charge zand in de pomp afgemeten, de voor-geprogrammeerde hoeveelheden cement en water worden toegevoegd en door de worm in de pomp wordt alles optimaal gemengd. Door de transportslang wordt het mengsel naar binnen geperst. Het enige wat wij nog nodig hebben is een normale waterkraan.

cementdekvloer-kosten.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Toevoegingen cementdekvloeren

Ook in Arbo opzicht biedt hij vele voordelen. Door de simpele bediening via een afstand bediening zijn de meest gebruikte functies direct vanaf de werkvloer instelbaar. Een vezelversterkte cementdekvloer met vezels van glasvezel of vloerverwarmings vloeistof is geen enkel probleem en direct vanaf de computer  te regelen.Cw12 (D20)-Cw20 (D30)-Cw30 (D40/D55) ook geen enkel probleem, direct in de computer in te voeren en gegarandeerd de juiste kwaliteit welke nadien direct te controleren is aan de hand van de computer uitdraai. Door de veel betere menging is zelfs de zwaarste specie nog goed verwerkbaar.

Klik hier voor meer over toevoegingen.

cementdekvloer-maken.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloeren-bedrijven.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cementdekvloer-leggen.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Per werk kan er door de computer een uitdraai gemaakt worden van alle hoeveelheden zand en cement die er zijn gebruikt. Omdat er veel wordt verbouwd in de huidige woningbouw zijn deze machines voor ons zeer bruikbaar. Door de nieuwste stuur-as toepassing wordt de draai cirkel  zeer beperkt, zodat ook de kleinste straatje een uitdaging vormen voor onze chauffeurs.

Wij komen bij u als klant, rollen een transportslang en een waterslang uit, en als wij vertrekken is alles schoon en opgeruimd. Geen overig zand, maar ook geen zand te kort.

Vooral zeer geschikt om kleinere werken uit te voeren:

  • met beperkte stroom mogelijkheden
  • plaatsen waar geen ruimte is voor het plaatsen van silo’s of storten van los zand
  • met moeilijk vooraf te bepalen hoeveelheden
  • zeer moeilijk bereikbare plaatsen omdat e.e.a. met 120 m slang geen probleem is
  • in zeer korte tijd grote hoeveelheden materiaal te verpompen
kosten-cementdekvloer.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie