Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
dsc_0221.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
img_20181123_140616.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
dsc01190.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
CtY-20131106_081126.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
dsc01229.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
Bl7-dsc01293.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
uV4-dsc02930.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cnK-dsc02919.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
xfU-dsc01336.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
Rlv-dsc01341.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
DEf-20131031_163502.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
ddQ-dsc03515.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
Bua-dsc03518.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
dsc01201.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
zHh-de_weg_contouren_moeten_nog_worden_aangebracht.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Kunststof gietvloeren

We kennen een aantal verschillende gietvloeren. De epoxygietvloer is een harde vloer afwerking zeer goed reinigbaar en kan glanzend of mat worden geleverd. Om meer confort te bieden leveren we  PU gietvloeren deze zijn zacht elastische comfortabel als vloer bedekking in woonkamer, kantoren, scholen etc.

Beiden zijn 2 of 3 componenten vloersystemen die aangebracht worden in een laagdikte van ± 3 mm. De ondervloeren worden voldoende opgeruwd voor de hechting. Dan wordt er een epoxy primer aangebracht en naar gelang de functie een schraplaag om de laatste oneffenheden op te vullen. Dan wordt de gietvloer aangebracht. PU vloeren worden altijd afgewerkt met een mat coating in 1 of 2 lagen. Epoxy gietvloeren kunnen in industriële toepassingen zonder eindafwerking worden opgeleverd.

Gietvloeren zijn in meer of mindere mate zelf nivellerend, en door het aanbrengen op de juiste dikte vloeit dit type vloer "strak". Deeze vloeren zijn leverbaar in alle Ral Kleuren. Door 2 kleuren licht te mengen ontstaat een vloer met een eigen tekening deze worden vooral als betonlook aangeboden.

dsc02919.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
YZZ-20131106_081126.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Door instrooien van de vloeren met kwartszand kunnen we deze vloeren antislip maken, van licht antislip tot zeer ruw. De kunststof bekleding is zeer slijtvast en duurzaam en kan naadloos worden aangebracht op vele ondergronden zowel binnen als buiten. Ook kunnen we deze uitvoeren met als tussenlaag  een flexibel membraam zodat "scheuroverbruggende vloeren" kunnen worden gemaakt.

Er zijn zeer veel verschillende kunststofvloer systemen voor zeer veel verschillende toepassingen, zoals:

  • Parkeergarages
  • Balkon of galerijen
  • Vloeistofdichte vloeren
  • Industriële vloeren
  • Voedings industrie
  • Winkelvloeren
  • Woningen

Elk systeem wordt aangepast aan de wensen van de opdrachtgever, van scheuroverbruggend, antislib tot zeer chemisch resistent of voor in een woongedeelte zeer mooi en comfortabel. Wij kunnen de vloeren uitvoeren in epoxy, hard en hoogglanzend, of Polyurethaan, zacht flexibel en matglanzend. Door het instrooien van deco vlokken kunnen we de vloeren een verrassende uitstraling geven.

Omdat de verwachting van de opdrachtgever hoog is t.a.v een gietvloer zijn er richtlijnen opgesteld waarbij de gietvloeren zijn ingedeeld in esteische klassen. Hoe hoger de estetische eisen, hoe hoger de prijs van een gietvloer omdat dan zal worden gekozen voor een extra schraplaag of extra schuurgangen. Vooraf afspreken welke klasse er zal worden gerealiseerd is dan belangrijk.
Specificatie en beoordeling van kunstharsgebonden gietvloeren op esthetische aspecten

De ondervloer
Ook hier geldt weer dat de ondervloer van zeer groot belang is voor het maken van deze vloeren. De ondervloer moet draagkrachtig zijn, moet een stabiele massa zijn die één geheel vormt. Als er scheuren voorkomen in de ondervloer waarin nog beweging wordt verwacht, kunnen we het systeem zo aanpassen dat we een membraam aanbrengen als flexibele tussenlaag. De ondervloeren moeten worden geschuurd of gestraald om voldoende hechting te verkrijgen. Afhankelijk van het type ondervloer en de eindafwerking zal een aangepaste hechtprimer worden aangebracht.  Voor het aanbrengen van alle kunststof vloer afwerkingen mag de ondervloer niet meer dan 5% vocht bevatten, moet deze minimaal 28 dagen oud zijn, mag de relatieve vochtigheid niet hoger zijn dan 80 % en de temperatuur mogelijk 15 graden of meer.

Schade aan gietvloeren kan onstaan door te veel vocht in de ondervloer, de vloer wordt te snel aangebracht op een nieuwe constructie. Stel dat de dekvloer voldoende droog is maar de onderliggende betonvloer nog te veel vocht bevat. Deze zal na lange tijd zich een weg banen door de dekvloer en zich onder de gietvloer ophopen en als blaasjes zich openbaren. Ook kan er schade ontstaan door Osmose dit is een vochtschade maar kan lange tijd als nog optreden.
Uitleg Osmose

Ook kunnen we kunststof vloeren maken op basis van MMA. Dit is een zeer snelle reactie hars welke binnen 2 uur na gereed komen al kan worden belast. Een fantastische oplossing wanneer er zeer weinig tijd beschikbaar is tussen aanbrengen en in gebruiknemen.  Wij kunnen u hierover uitgebreid voorlichten.

Voor elke vloer is er een knuststof afwerking, en voor elke toepassing zal uw vloeren-specialist voor u een passend advies maken.
 

Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie