Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
IVT-siergrind03.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
0gm-siergrind01.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
28062011381.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
29062011387.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
oaN-dsc00905.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
sSI-dsc00904.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
29062011392.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
28062011382.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Siergrind

Siergrindvloeren, steentapijt, korreltapijt allemaal aanduidingen voor hetzelfde vloer type. Een mooie naadloze vloerbedekking met ongekende mogelijkheden, en in 56 standaard kleuren.

Siergrindvloeren bestaan uit gezeefd riviergrind in diverse gradaties. Meestal worden deze gekozen in een korrel afmeting van 2-3 mm. Het grind wordt gezuiverd en gedroogd en daarna met een gekleurde epoxy behandeld. De meeste coatings zijn licht transparant waardoor de natuurlijke kleurschakering naar voren komt in donkere en lichte tinten. Hierdoor ontstaan de bijzondere kleurenstellingen van het grindtapijt.

29062011392.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

De fabrikant maakt een groot aantal standaardkleuren, maar door het mengen van kleuren zijn de variaties onuitputtelijk. We kunnen mengsels maken uit drie of vier, of tien kleuren wat u als consument maar wenst.

We kunnen ook diverse kleurmengsels naast elkaar gebruiken voor b.v. een donkere band rondom met een lichte binnenvloer van binnen, een ster midden in de kamer of uw bedrijfslogo voor de deur van uw kantoor. Zo kunnen wij bijna al uw wensen uitvoeren.

Ook worden gebroken marmerkorrels toegepast en dan spreken we over naturel Stone carpet

Klik hier voor al uw kleuren.

De vloer wordt altijd vooraf voorzien van een epoxy of acylaat hechtprimer. Ook kunnen we deze vloeren aanbrengen over een bestaande tegelvloer als deze vast ligt en vlak. Er wordt dan een primer op bais van acrylaat aangebracht.

Het siergrind wordt gemengd met een afgemeten hoeveelheid epoxy bindmiddel welke uit twee componenten bestaat. Deze moeten zorgvuldig worden gemengd voordat deze aan het siergrind worden toegevoegd. Het mengsel moet zeer goed worden gemengd zodat een homogeen mengsel ontstaat. Deze mortel wordt met een vloerenspaan op de juiste dikte aangebracht, en handmatig zeer goed verdicht en gespaand. Hierdoor ontstaat een optimale verdeling van de korrels. De vakman zal de juiste dikte voelen “rollen “onder zijn spaan.

vd_hoek_033.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
28062011381.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

De siergrind volgt in grote lijnen de ondervloer, uitvullen van grote oneffenheden met siergrind is niet mogelijk dit moet in de ondervloer gebeuren.Doordat dit een handgespaande vloer is zal de structuur niet overal hetzelfde zijn. Om zoveel mogelijk oneffenheden in de vloer te voorkomen wordt er een lamp achter de vloerenlegger geplaatst zodat er strijklicht ontstaat. Hierdoor kunnen we de meeste oneffenheden voorkomen.

Er kunnen bij eventueel strijklicht kleine oneffenheden zichtbaar blijven! De vloeren kunnen worden aangebracht als de omgevingstemperatuur minimaal 15 graden is, en de onder grond mag niet meer dan 5% vocht bevatten. Uw vloeren specialist zal dit altijd voor u meten.

Onderhoud:
De korrel is omgeven door een blanke epoxy, vuil kan zich hieraan niet hechten, echter door de open structuur kan vuil wel tussen de korrels. Het regelmatig goed stofzuigen van de vloer is zeer belangrijk, u zuigt het vuil uit de holle ruimtes. Eventueel vastzittend vuil, zoals broodkruimels of modder met een harde borstel losmaken en dan goed stofzuigen.

De vloer mag nat worden en kan gewoon worden geschrobd. Met het dweilen van de vloer wordt het vuil meestal alleen verplaatst, of dieper in de poriën gepoetst. Het beste resultaat wordt behaald door de vloer met veel water en een speciaal reinigingsmiddel te schrobben en daarna goed na te spoelen met water. Het water en vuil kan nu met een waterzuiger makkelijk worden opgenomen. Verstandig is het om een waterstofzuiger aan te schaffen voor dit type vloer, en deze 2x per jaar grondig met water te reinigen.

Wij kunnen deze vloeren voor u reinigingen d.m.v. onze schrobzuigmachine.

Klik hier als u zelf een geschikte reinigings machine zoekt

Wij kunnen de vloer nog voorzien van een extra seallaag zodat de grootste open ruimtes worden gevuld. Dit heeft wel een nadelig effect op de kleur en glans van de vloer. Door het aanbrengen van deze laag kan het vuil niet op de bodem van het grind terecht komen, en is daardoor iets makkelijker te reinigen, echter de vloer wordt niet glad maar blijft gestructureerd. Meerdere malen sealen levert meestal niet het gewenste resultaat op; de vloer wordt vlekkerig.

Voor ruimtes waar u veel vuil verwacht, bijvoorbeeld sportkantines, kantines van garagebedrijven etc. kunt u beter kiezen voor een ander gesloten vloer type. Op deze plaatsen is siergrind moeilijk schoon te houden en niet echt hygienisch.

dsc00905.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

De ondervloer
Ook hier geldt weer dat de ondervloer van zeer groot belang is voor het maken van deze vloeren. De ondervloer moet draagkrachtig zijn, moet een stabiele massa zijn die 1 geheel vormt. Er mogen geen scheuren in de ondervloer aanwezig zijn, kans op doorscheuren van de grindvloer is duidelijk aanwezig. Wij proberen deze scheurvorming te beperken door een vezelversterking op deze scheur aan te brengen, en daar de grindvloer overheen te leggen.

De volgende ondervloeren zijn geschikt voor siergrind:

  • Beton of zandcement dekvloer
  • Tegelvloer ( keramisch of niet geglazuurd )
  • Houten vloer mits voorzien van multiplex platen15 mm om de 15 cm vast geschroefd

Wel dienen alle ondervloeren op de juiste manier en met de juiste primer te worden voorbehandeld!

U kunt ons te allen tijde uw specifieke wensen en vragen voorleggen, zodat wij voor u een vrijblijvende offerte kunnen maken.

Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

siergrind_terneuzen_entree_23.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie