Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
rVH-260920111585.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
f3C-15072011736.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
VF2-troffelvloer_toiletten_basisschool_sluiskil_35.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
bKx-ambulancepost_terneuzen_troffel_4.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
Dre-troffelvloer_toiletten_basisschool_sluiskil_21.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
Wvs-troffelvloer_toiletten_basisschool_sluiskil_25.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
10Q-20130626_132825.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
87V-040420123026.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
uPj-08032011933.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
96f-dsc02460.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
J43-151120112120.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Troffel-vloeren

Troffel-vloeren worden toegepast op plaatsen waar esthetische waarde van belang is, maar ook de functionaliteit heel belangrijk is.

Zo zien we deze vaak toegepast in de industrie, zoals bijvoorbeeld de voedings industrie. Deze heeft als eerste eis dat de vloer heel goed schoon te maken is i.v.m.de huidige HACCP normen en vanwege de veiligheid (Arbo) mag deze vloer ook niet te glad zijn, en hij moet  er ook nog eens mooi uitzien. Deze eigenschappen zijn goed te combineren in troffel-vloeren.

De troffel-vloeren bestaan uit drie componenten, namelijk een epoxyhars een harder en een gedroogd kwarts zand. De hars wordt intensief met de harder gemengd, dan wordt het gekleurde kwartszand toegevoegd. De ondervloeren moeten voldoende worden opgeruwd en voorzien worden van een epoxy primer. De aardvochtige massa wordt met de spaan uitgevlakt en zeer intensief verdicht. Om deze reden kunnen  tegen strijklicht in  spaanslagen zichtbaar zijn.  Na droging moet de vloer worden verzegeld met een epoxy massa. Er ontstaat dan een glanzend oppervlakte die we met een matte toplaag afwerken. 

15072011738.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Met deze mortel kunnen we plinten en ronde hoeken (holplinten)  zetten. De laag dikte is ± 6 mm. 

Deze vloeren worden toegepast in industrie/bedrijven waar een hoge belasting wordt verwacht, zoals b.v. heftruck belasting. Maar ook in ruimtes waar hygiene een must is, is dit een ideale vloer oplossing. Ook voor sanitaier ruimtes/ gebouwen is dit een uitstekende keuze, omdat door de aardvochtige aard van de mortel deze ook met afschot is aan te brengen.

Een veelzijdige vloerafwerking in vele kleurstellingen

Klik hier of kijk hier voor verschillende kleuren.

ambulancepost_terneuzen_troffel_4.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

De ondervloer
Ook hier geldt weer dat de ondervloer van zeer groot belang is voor het maken van deze vloeren. De ondervloer moet draagkrachtig zijn, moet een stabiele massa zijn die één geheel vormt. Als er scheuren voorkomen in de ondervloer waarin nog beweging wordt verwacht, kunnen we het systeem zo aanpassen dat we een membraam aanbrengen als flexibele tussenlaag. De ondervloeren moeten worden geschuurd of gestraald om voldoende hechting te verkrijgen. Afhankelijk van het type ondervloer en de eindafwerking zal een aangepaste hechtprimer worden aangebracht.  Voor het aanbrengen van alle kunststof vloer afwerkingen mag de ondervloer niet meer dan 5% vocht bevatten, moet deze minimaal 28 dagen oud zijn, mag de relatieve vochtigheid niet hoger zijn dan 80 % en de temperatuur mogelijk 15 graden of meer.

Ook kunnen we kunststof vloeren maken op basis van MMA. Dit is een zeer snelle reactie hars welke binnen 2 uur na gereed komen al kan worden belast. Een fantastische oplossing wanneer er zeer weinig tijd beschikbaar is tussen aanbrengen en in gebruiknemen.  Wij kunnen u hierover uitgebreid voorlichten.

Voor elke vloer is er een kunststof afwerking, en voor elke toepassing zal uw vloeren-specialist voor u een passend advies maken.
 

Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie