Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
uKm-20130831_081648.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
UHw-p3060284.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8FN-dsc02429.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
cuT-dsc03206.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
q40-dsc01358.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
HJ6-img_04861.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
JsT-afbeelding_010.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
vfq-dsc01359.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
a9X-dsc02427.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
mpo-dsc00352.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
gaL-dsc01349.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
9Ns-dsc00211.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
7CB-vermeer_international_34.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Renovatie van vloeren

Renovatie van vloeren is tegenwoordig een apart hoofdstuk. Renovatie komt steeds vaker voor en zal zeker in de nabije toekomst een belangrijk marktaandeel vormen van de bouwwereld.  De gebruikerseisen aan  vloeren veranderen, door  arbo- en hygiëne regels, door esthetische wensen en door het veranderen van gebruikers doeleinden.  Door snelle productontwikkeling komen er steeds nieuwe producten op de markt.

Oude vloeren kunnen vaak zonder te slopen worden verbeterd of worden aangepast. De nieuwste renovatie mortels maken overlagingen vanaf 8 mm mogelijk die zeer sterk zijn. Een Renotex  systeem van Schonöx is een voorbeeld om oude dekvloeren te verbeteren zonder het slopen van de oude dekvloer. Ook toe toe te passen met vloerverwarming.
Renotex van Schonöx

PVC tegels kunnen een ideale oplossing zijn om vloeistofdichte vloeren met PBV verklaring  te maken in b.v garage bedrijven of laboratoria, ook volgens HACCP normen in horeca keukens en voedingsindustrie. Als oude vloeren te veel scheuren vertonen om een kunststof vloer aan te brengen of er weinig tijd is om werkzaamheden uit te voeren, op houten vloeren, cementgebonden vloeren of oude vast liggende vloerafwerkingen kan dit een zeer goede oplossing zijn. Strandpaviljoens waar houten vloeren in keukens nog al eens voor problemen zorgen worden in zeer korte tijd als nieuw en voldoen direct aan de huidige wetgeving.

Egaliseren:

U denkt bij egaliseren misschien aan een dun “papje”om een vloer uit te vlakken, echter ons product gamma is zo uitgebreid dat voor elke vloerprobleem een oplossing in onze productgroep aanwezig is

Wij beschikking over een kleine vloeimortel pomp. Hiermee kunnen we gietmortels en egalisatie mortels mengen en verpompen. Dit is een pomp met een normale 220 V aansluiting, dus kan op iedere reguliere bouw worden ingezet. Dit betekent dat wij tegen scherpe tarieven vloeren groot en klein kunnen egaliseren. Ons assortiment egaliseermiddelen is zeer uitgebreid. Zo kunnen wij:

 • egaliseren tbv marmoleum of parket
 • egaliseren dekvloer kwaliteit D20
 • egaliseren met een druksterkte van > 50 N/mm² ( zeer zware belastingen !) gelijk aan pantserdekvloeren (verregende of oude betonvloeren )
 • diktes tot 60 mm egaliseren in 1 keer                                                        
 • rechtstreeks over tegels egaliseren
 • over houten vloeren met een vezelversterkt egalisatiemortel                          
 • vrijdragende anhydrietvloeren op folie dik 30 mm
 • super vlakke vloeren maken
 • cementgebonden betonlook designvloeren
 • gekleurde egaliseermiddelen voor desig vloeren in woningen of bedrijfspanden
 • snel drogende mortels
 • aanbrengen van vochtschermen onder egalisatielagen
 • vloer reparatie met sneldrogende mortels.
 • egaliseren over vastliggende asbesthoudende vloerbedekking
egaliseren_krabbendijke__5_.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Lichtgewicht uitvulmortels

Houten verdiepingsvloeren kunnen worden uitgevlakt en opgehoogd met lichtgewicht mortels. Deze bestaan uit een hele lichte korrel van geëxpandeerde klei (b.v. Argex) of polystyreen ( b.v. Styrobed ) gebonden met cement. Op deze laag kan een traditionele zandcementdekvloer worden aangebracht in een minimale dikte van 60 mm en voorzien van een wapeningsgaas. Ook kunnen we een waterdichte folie en een calciumsulfaat gietdekvloer aanbrengen in een laagdike van 40 mm. Ideale oplossing voor oude monumentale panden bijvoorbeeld.

Klik hier voor Argex

Korreldekvloer

Een geheel nieuw product is een rubberkorrel welke met een bindmiddel wordt vlak getrokken met de rei in een minimale laagdikte van 25mm, hierin kunnen leidingen worden weggewerkt.

Als toplaag wordt een egalisatie mortel aangebracht waarop elke verdere vloer afwerking kan worden toegepast. Deze vloeren hebben een zeer hoge geluids isolerende waarde. Toepasbaar op bijna iedere ondergrond.

Oude betonvloeren kunnen worden voorzien van een toplaag waardoor ze bestand zijn tegen zeer hoge temperatuurswisselingen, zetmelen, zuren en andere chemische stoffen. Een Ucrete vloer kan binnen een zeer korte tijd volledig worden belast en is een zeer hoogwaardige vloerafwerking voor industriële toepassingen.

Verregende monoliet vloeren, oude tegelvloeren, vloeren welke stof af blijven geven, zeer onvlakke vloeren, binnen- en buitenvloeren. Scheuren in oude betonvloeren, uitvullen of egaliseren houten vloeren.
Voor alle vloerenproblemen leveren wij de juiste oplossing.


Want u weet: “Vloeren vormen de Basis“ afbouwkeur-logo.png

dsc01358.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie