Specificaties

Materiaal: Betonmortel
Ondervloer: Zand, puin of isolatie
Dikte: Vanaf 7 cm
Vloerverwarming: Zeer geschikt
Eindsterkte: Na 28 dagen
Prijs:

Monoliet

Monoliet

Deze techniek, die we ook wel vlinderen noemen, zorgt niet alleen voor een strakke uitstraling, maar levert ook een hogere vlakheidsklasse op volgens de link 2NEN274. Daarnaast ontstaat er een hard en slijtvast oppervlak dat tegen een stootje kan.

Vakkundige afwerking

Veiligheid is uiteraard heel belangrijk. Daarom bieden we antislip-oplossingen, ideaal voor buiten- of hellingbanen. We kunnen de vloer antislip vlinderen of bezemstrepen aan te brengen tijdens het vlinderen. Voor een kleurrijke touch kunnen we tijdens het afwerken een gekleurde slijtlaag aanbrengen, waardoor alleen de toplaag van de betonvloer wordt gekleurd. Dit is een voordeligere optie ten opzichte van het volledig kleuren van het beton.

Lange levensduur

Met slijtvaste korrels kunnen we verschillende slijtklassen realiseren. Kwarts is vaak de meest interessante keuze vanwege de goede prijs-kwaliteitverhouding. Maar als je wilt kunnen we ook andere slijtlagen aanbieden, zoals korund of siliciumcarbide. Hoe slijtvaster de betonvloer, hoe langer de levensduur ervan zal zijn.

De nabehandeling

Het nabehandelen van de betonvloer is een belangrijk onderdeel van het proces. Niet in de laatste plaats vanwege weersinvloeden. Om uitdroging te voorkomen kunnen we de vloer inspuiten met een curing compound, afdekken met folie, nat houden of een impregneerlaag aanbrengen. Onder nabehandeling rekenen we ook het aanbrengen van een wax of impregneer laag, waardoor de betonvloer beter beschermd is tegen vuil.

Voordelen

traasvloeren-voordeel-1

Zeer slijtvast

traasvloeren-voordeel-2

Verhoogde estetische uitstraling

traasvloeren-voordeel-3

Verduurzamen van de betonvloer

traasvloeren-voordeel-4

Constructie en afwerkvloer in 1

Werkwijze

icoon-1

1. Voortraject

We bespreken jouw wensen en maken een plan op maat voor de monolietafwerking van jouw betonvloer. We adviseren de juiste materialen en bespreken eventuele kleur- en antislipopties.

icoon-2

2. Uitvoering

Ons team gaat aan de slag met het vlinderen van de vloer. We zorgen voor een nauwkeurige uitvoering en passen indien nodig slijtlagen en kleurstoffen toe. Het resultaat is een strakke, slijtvaste betonvloer.

icoon-3

3. Afronding

Na het afwerken van de vloer, zorgen we voor de nodige bescherming en nabehandeling. We bieden oplossingen tegen uitdroging en kunnen wax- of impregneerlagen aanbrengen. Deze maatregelen zorgen ervoor dat jouw vloer jarenlang meegaat.