Specificaties

Materiaal: Cement
Ondervloer: Beton of isolatie
Dikte: Minimaal 3 cm
Droogtijd: +/- 1 cm per week
Vloerverwarming: Geschikt
Prijs:

Gepleisterde dekvloer

Gepleisterde dekvloer

Gemakkelijk aanbrengen

De gepleisterde dekvloer heeft een vloerdikte van minimaal 3 cm. Deze wordt direct bovenop een zandcementdekvloer aangebracht door middel van een cementpasta. Hierin kunnen grijze, witte cement en kleurstoffen worden verwerkt. Door het pleisteren, oftewel ‘stucen’, ontstaat een uniek patroon van lichte en donkere vegen wat zorgt voor de robuuste uitstraling.

Gebruiksvriendelijk

Na een droogtijd van minimaal 1 cm per week wordt een waslaag aangebracht, die diepere kleurcontrasten en een glanzend uiterlijk geven. Het eindresultaat wordt zo nog indrukwekkender. De waslaag zorgt er bovendien voor dat de vloer vocht en vuil buitenhoudt.

Vloerverwarming

En hoewel cementgebonden vloeren vaak kleine krimpscheurtjes vertonen, heeft dit geen invloed op de kwaliteit van de vloer. Vooral bij vloeren met vloerverwarming kunnen deze scheuren optreden. Ze verschijnen vooral op uitwendige hoeken, versmallingen van vloervelden en bouwnaden van oud naar nieuw.

Werkwijze

icoon-1

1. Voortraject

Een gepleisterde dekvloer wordt altijd in combinatie met een zandcementdekvloer aangebracht. Of je nu vragen hebt over dit type ondervloer of juist de gepleisterde dekvloer met zijn robuuste betonlook wilt bekijken, je bent van harte welkom in onze showroom.

icoon-2

2. Uitvoering

De cementpasta wordt aangebracht met mogelijkheid tot kleurtoevoegingen. Door het pleisteren, oftewel ‘stucen’, ontstaat een uniek patroon van kleurverschil. Na minimaal 1 cm droging wordt een waslaag toegepast voor bescherming en glans.

icoon-3

3. Afronding

Jouw gepleisterde dekvloer straalt nu in diepe kleurcontrasten en heeft een robuuste glans. Kleine scheurtjes zijn mogelijk, vooral bij vloerverwarming, maar hebben geen invloed op kwaliteit.