Specificaties

Materiaal: Zand/cement
Ondervloer: Beton of isolatie
Dikte: Vanaf 3 cm
Vloerverwarming: Geschikt
Droogtijd: +/- 1 cm per week
Prijs:

Cementdekvloer

Cementdekvloer

Met een cementdekvloer kunnen oneffenheden worden weggewerkt. Het is ook een ideale oplossing om leidingen, zoals waterleidingen en elektriciteitsleidingen of vloerverwarming in weg te werken.

Kwaliteit en eigenschappen

De kwaliteit van een cementdekvloer hangt af van verschillende factoren. De druksterkte en buigtreksterkte zijn belangrijke eigenschappen. De buigtreksterkte van een zandcementdekvloer is over het algemeen laag, waardoor scheurvorming kan optreden. Er zijn daarentegen diverse producten om de kwaliteit van dekvloeren te verbeteren.

Cementdekvloer afwerken

Bij het afwerken van een cementdekvloer wordt geselecteerd zand gemengd met cement en water, waardoor een aardvochtige specie ontstaat. De specie wordt door de vakmensen van Traas Vloeren met behulp van een rei vlak en waterpas aangebracht. Door de specie te schuren en daarna te pleisteren met een spaan, ontstaat een gesloten, vlakke toplaag.

Cementdekvloer aanbrengen

Traas Vloeren heeft ultramoderne machines voor het aanbrengen van cementdekvloeren. Onze volautomatische menginstallaties zorgen voor een snelle en nauwkeurige verwerking van de mortel. Door het gebruik van deze machines kunnen we efficiënt werken en zijn we niet afhankelijk van weersomstandigheden. Onze ervaren vakmensen zorgen ervoor dat de cementdekvloer met precisie wordt aangebracht, zelfs op moeilijk bereikbare plaatsen.

Toevoegingen voor cementdekvloeren

Om de kwaliteit van de dekvloer te verhogen, kunnen op verzoek toevoegingen worden gebruikt in de mortel. Denk aan cementgaas/wapening, vloerverwarmingsvloeistof en meer. Dit soort toevoegingen zorgen voor een betere menging en verwerkbaarheid van de specie. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Werkwijze

stap-1-gietdek

1. Voortraject

In het voortraject wordt de planning en voorbereiding van de cementdekvloer uitgevoerd. We informeren naar de eisen, zoals de gewenste kwaliteit en vlakheid van de vloer. Op basis hiervan wordt een prijsopgave opgesteld en doen we een voorstel.

stap-2-zandcement

2. Uitvoering

Zorgvuldige voorbereidde specie wordt door onze vakmensen gelijkmatig en waterpas aangebracht op de ondervloer met behulp van een rei. Vervolgens wordt dit dichtgeschuurd en met een spaan nagepleisterd om een gesloten en vlakke toplaag te creëren.

stap-3-zandcement

3. Afronding

Er wordt een kwaliteitscontrole uitgevoerd door middel van een computeruitdraai waarin alle gebruikte hoeveelheden zand en cement vermeld staan. Tot slot zorgen onze vakmensen er na voltooiing van het project voor dat alle materialen netjes worden opgeruimd, zodat het project schoon wordt opgeleverd.

In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!
In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!