Specificaties

Materiaal: Epoxy of PU
Ondervloer: Dekvloer
Dikte: 3 tot 7mm
Uitvoeringstijd: +/- 4 dagen
Kleurmogelijkheden: NCS/RAL
Prijs: €€

Kunststof gietvloeren

Kunststof gietvloeren

Onze kunststof gietvloeren zijn niet alleen prachtig, maar ook functioneel. Denk aan vloeistofdichte vloeren, industriële vloeren, voedingsindustrie en winkelvloeren. De epoxy gietvloer biedt een harde afwerking die gemakkelijk schoon te maken is, terwijl de PU gietvloer zacht, elastisch en comfortabel aanvoelt. Voor elk wat wils.

Geschikte ondergrond

De kunststof gietvloer wordt door ons aangebracht in een laagdikte van 3 mm op een vlakke, stabiele vloer. Dit kan rechtstreeks op een zand-cementdekvloer of gietdekvloer. Op een tegelvloer brengen we eerst een egalisatielaag aan om het oppervlak glad te maken. Een egale ondergrond zorgt voor een strak eindresultaat.

Maatwerk

Onze kunststof gietvloeren zijn verkrijgbaar in bijna alle RAL & NCS kleuren. We bieden UV-stabiele varianten en betonlook afwerkingen in elke gewenste kleur en uitstraling. Door het instrooien van vlokken kunnen we de vloer een minder strak uiterlijk geven. Daarnaast kunnen we de vloer antislip maken, zorgen voor chemische bestendigheid of scheuroverbrugging.

Esthetische klassen

Gietvloeren zijn ingedeeld in esthetische klassen. Hoe hoger de esthetische eisen, hoe hoger de prijs van de vloer. Wij werken standaard volgens klasse C en voldoen aan alle daartoe behorende richtlijnen en verwachtingen. Informeer gerust naar de mogelijkheden.

Onderhoud en schoonmaak

Voor het schoonmaken van de nieuwe kunststof gietvloer bieden we speciale pH-neutrale reinigingsmiddelen, zoals onze Vloerreiniger TR. Daarnaast hebben we speciale vlekken sprays beschikbaar om bijvoorbeeld nagellak of andere agressieve vervuiling te verwijderen. Gebruik nooit bijtende of agressieve (schuur)middelen.

Werkwijze

KUNSTSTOF_GIETVLOEREN_VOORTRAJECT_TRAAS_VLOEREN

1. Voortraject

Voordat we beginnen nemen we de tijd om de ondergrond te beoordelen. Als het nodig is wordt er een egalisatielaag aangebracht op de vloer om eventuele oneffenheden te corrigeren. Ook bespreken we de gewenste esthetische klasse.

KUNSTSTOF_GIETVLOEREN_UITVOERING_TRAAS_VLOEREN

2. Uitvoering

We brengen de gietvloer aan in een laagdikte van 3 mm op een vormvaste vlakke vloer. Met oog voor detail zorgen we ervoor dat de gietvloer gelijkmatig en strak wordt aangebracht, wat zorgt voor een naadloze en hoogwaardige afwerking.

traas-vloeren_gietdekvloer

3. Afronding

Onze vakmensen werken de vloer vervolgens netjes af. Denk aan het instrooien van vlokken, mat aflakken, antislipbehandelingen en chemische effecten. Onze vakmensen zorgen ervoor dat de kunststof gietvloer precies het gewenste eindresultaat bereikt.