Specificaties

Materiaal: Zand met epoxy
Ondervloer: Dekvloer
Dikte: +/- 6 mm
Uitvoeringstijd: +/- 4 dagen
Kleurmogelijkheden: Zeer divers
Prijs: €€

Troffelvloer

Troffelvloer

Ondervloer als basis

Voordat je kunt genieten van een duurzame troffelvloer, is de basis van belang. Een juiste ondervloer zorgt voor het succes van je vloerproject. Er moet rekening gehouden worden met het volgende: kracht, continuïteit en droogte. De ondervloer dus één sterk geheel (naadloos oppervlak) vormen. Het is ook belangrijk dat de ondervloer voldoende droog is. Dit garandeert namelijk een optimale hechting.

Eigenschappen troffelvloer

Een troffelvloer bestaat uit drie componenten, namelijk een epoxyhars een harder en een gedroogd kwartszand. De hars wordt intensief met de harder gemengd, dan wordt het gekleurde kwartszand toegevoegd. Na een zorgvuldig proces ontstaat een glanzende, duurzame vloer die we met een matte toplaag afwerken. Let wel, deze vloeren zijn niet UV-stabiel en kunnen na verloop van tijd subtiel van kleur veranderen.

PMMA-troffelvloer

Informeer ook naar PMMA-gebaseerde troffelvloeren, vanwege de razendsnelle uitharding. In slechts één dag aangebracht en na twee uur volledig belastbaar. Een PMMA-troffelvloer is gemaakt van acrylaat, daardoor volledig vloeistofdicht en kan zelf antislip gemaakt worden. Geschikt voor zowel binnen als buiten, denk aan badkamers, toiletruimtes en keukens maar ook balkons, galerijen, productieruimtes of parkeergarages.

Werkwijze

icoon-1

1. Voortraject

Tijdens een bezoek aan de showroom laten we uitgebreide kleurenopties zien en vertellen we over de diverse toepassingen, van hal tot keuken of sanitair. Daarna onderzoeken of er al een geschikte ondervloer aanwezig is. Uiteraard kunnen wij deze ook voor je verzorgen.

icoon-2

2. Uitvoering

Het aanbrengen van een troffelvloer vereist zorgvuldige stappen. De ondervloer wordt opgeruwd en voorzien worden van een epoxy primer. Vervolgens kan de epoxyhars, harder en gekleurd kwartszand worden gemengd en op de ondervloer aangebracht.

icoon-3

3. Afronding

Na droging moet de vloer worden verzegeld met een epoxy massa. Er ontstaat dan een glanzend oppervlakte die we met een matte toplaag afwerken. De 6 mm dikke vloer kunnen we voor je voorzien van plinten, schuine kanten en ronde hoeken.