Specificaties

Materiaal: Anhydriet
Ondervloer: Isolatie of constructievloer
Dikte: vanaf 2 cm
Vloerverwarming: Zeer geschikt 15 % meer rendement t.o.v. een zandcementdekvloer
Droogtijd: +/- 1 cm per week
Prijs:

Gietdekvloer

Gietdekvloer

Dankzij de mobiele opleggercombinatie van Traas Vloeren zijn gietdekvloeren beschikbaar en betaalbaar voor opdrachtgevers in heel Zeeland. Dit is de ideale basis voor diverse vloerafwerkingen en interessant voor iedereen die vloerverwarming, een zwevende dekvloer, of een renovatieproject wil uitvoeren.

Gietdekvloeren met vloerverwarming

Een van de belangrijkste voordelen van gietdekvloeren is de volledige omsluiting van de vloerverwarmingsleidingen. Dit zorgt voor een opbrengst van de vloerverwarming die ongeveer 10% hoger ligt dan bij traditionele vloeren. Bovendien bestaat het bindmiddel van onze gietdekvloeren voor 95% uit reststoffen en gerecyclede materialen, waarmee we bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Voordelen van gietdekvloeren

Een ander voordeel van gietdekvloeren is de geringere opbouwhoogte. Dit zorgt voor een besparing op materialen, transport, gewicht en energieverbruik. Bovendien zorgt de kortere droogtijd van de vloer ervoor dat u sneller kunt genieten van uw vloerverwarming. Of het nu gaat om zwevende dekvloeren zonder vloerverwarming vanaf 25 mm of met vloerverwarming vanaf 35-50 mm, de hoge buigtreksterkte maakt wapening overbodig en vermindert de kans op scheurvorming.

Renovatieprojecten en flexibele toepassingen

Gietdekvloeren bieden ook talloze mogelijkheden voor renovatieprojecten, het verbeteren van geluidsisolatie op verdiepingsvloeren, het uitvlakken van houten vloeren, of andere toepassingen. Wij kunnen dunne vloerdiktes van 10-20 mm realiseren. Dit zorgt voor een aanzienlijke reductie van de belasting op houten- of constructievloeren.

Wel of niet schuren?

De nieuwe generatie gietdekvloeren heeft een hoogwaardige huidvrije toplaag. De gietdekvloeren die wij maken hoeven dus niet geschuurd te worden. Alleen bij sterke vervuiling door bouwwerkzaamheden is licht opschuren aan te raden. Het belangrijkste is om de vloer goed schoon te maken en een hechtprimer aan te brengen voor een optimale hechting van vloerafwerkingen.

Werkwijze

stap-1-gietdek

1. Voortraject

In het voortraject zorgen wij voor een goede voorbereiding. We bespreken je wensen en bekijken de locatie waar de vloer moet worden aangebracht. Daarnaast verzorgen wij het ontwerp en de benodigde technische berekeningen.

TRAAS_GIETDEKVLOEREN_VLOER_VLOEREN_GIETDEKVLOER_2

2. Uitvoering

Met onze mobiele centrale (opleggercombinatie) kunnen wij op elke locatie de juiste hoeveelheid en kwaliteit anhydrietmortel produceren en verwerken. Dankzij de gietmethode wordt een vlakke en hoogwaardige vloer gegarandeerd.

TRAAS_GIETDEKVLOEREN_VLOER_VLOEREN_GIETDEKVLOER_3

3. Afronding

Na het aanbrengen van de gietdekvloer moet deze een aantal dagen drogen. Bij het aanbrengen van een gietdekvloer in combinatie met vloerverwarming, kan er na 5 dagen al worden verwarmd.