Daniëlsweg 4 Heinkenszand 0113 - 568877 traasvloeren@traasvloeren.nl
mSI-dsc02399.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
220420111298.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
rozentuin_002.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
eqK-dsc02394.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8iN-dsc00855.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
1932232_432910933478401_596905149_n.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand
8kP-bijgesneden.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Vlakheid volgens Nen 2747

Een zandcement vloer wordt door mensenhanden aangebracht met als onvermijdelijke consequentie dat er afwijkingen voorkomen in de vlakheid. De afwijkingen zijn genormeerd en vastgelegd in de Nen 2747. Deze norm verdeelt de vlakheid in klassen van klasse 1 t/m klasse 7.

Voor dekvloeren wordt standaard klasse 3 gehanteerd. Deze geeft aan dat een afwijking van  6-10 mm op een lengte van 2 meter mogelijk is. Ook is er vastgelegd dat 30 cm uit de wanden grotere afwijkingen mogelijk zijn.  Deze afwijkingen kunnen we trachten te beperken door vooraf de juiste hoogte op wanden zuiver aan te geven, en door alle hoogteverschillen  en mat-randen op de juiste hoogte te stellen. De opdrachtgever dient hiervoor zorg te dragen.

Klik hier voor meer informatie over NEN2747

De vlakheid van de ondervloer is ook van belang voor de vlakheid van de eindafwerking van de vloer. Vaak zien we dat er in bestekken en voorschriften vlakheidsklasse 1 & 2 worden voorgeschreven om dat men de vloer zo vlak mogelijk wenst. Echter de norm geeft aan dat er beperkingen zijn aan het handmatig aanbrengen van dekvloeren. Bij vlakheidsklasse 1 & 2 wordt in de norm aangegeven dat deze opgebouwd worden uit 2 lagen nl. de dekvloer en een egaliserende laag. Vlakheidsklasse 1 is alleen noodzakelijk bij hoogbouw stellingen van 10 m¹ en hoger. Als de vlakheid van de vloer grote afwijkingen vertoont, zal dit voor een reachtruck op 10 m¹ hoogte een zodanige afwijking veroorzaken dat pallets niet meer in een stelling kunnen worden geplaatst. Voor woning of utiliteitsbouw is deze vlakheidsklasse overbodig. Voor zeer grote tegels kan een klasse 2 worden vereist; men dient dan eerst de traditionele dekvloer aan te brengen en na voldoende droging een egaliserende laag van ± 5 mm om klasse 2 te bereiken.  De kosten voor deze klasse zullen dus aanzienlijk hoger zijn dan de standaard klasse 3

meting.jpg - Terazzo en vloerenbedrijf Traas - Heinkenszand

Om de vlakheid van een vloer te meten zie
info over Nen 2747

Elke vloerafwerking heeft zo zijn eigen ondervloer nodig. Daarom moet u in een vroeg stadium uw keuze maken v.w.b. de vloerafwerking.

Zo kunt u samen met uw VLOERENSPECIALIST de juiste ondervloer aanbrengen

Want u weet: "Vloeren vormen de basis" afbouwkeur-logo.png

Ontwerp & realisatie: Mecano.nl creative communicatie