Dekvloer met warmte-accu’s

Het belang van vloerisolatie en vloerverwarming

Het belang van vloerisolatie en vloerverwarming

In deze woning hebben wij niet alleen vloerisolatie aangebracht, maar ook vloerverwarming geleverd en geïnstalleerd. Dit biedt niet alleen een aangename en gelijkmatige warmteverspreiding in de ruimte, maar verhoogt ook de energie-efficiëntie van het huis. Door de warmte gelijkmatig te verdelen, wordt er minder energie verbruikt in vergelijking met traditionele verwarmingssystemen, wat resulteert in lagere energiekosten en een verminderde CO2-uitstoot.

Toepassing van PCM-panelen

Als onderdeel van onze duurzame benadering hebben we ook PCM-panelen aangebracht. Deze panelen fungeren als warmte-accu’s in de dekvloer, waardoor warmte en kou kunnen worden opgeslagen en later kunnen worden vrijgegeven. Dit resulteert niet alleen in een vermindering van het energieverbruik en een lagere CO2-uitstoot, maar verhoogt ook het wooncomfort van de bewoners. In de zomer zorgen de PCM-panelen voor koeling, terwijl ze in de winter zorgen voor een betere stralingswarmte, wat resulteert in een aangename en constante temperatuur in huis.

Anhydriet gietdekvloer

Om de basis te leggen voor de uiteindelijke vloerafwerking, hebben we de vloer afgegoten met een anhydriet gietdekvloer. Deze speciale gietdekvloer, gebaseerd op calciumsulfaat, biedt tal van voordelen ten opzichte van traditionele zandcementdekvloeren. Met een buigtreksterkte die wapening overbodig maakt, zorgt de anhydriet gietdekvloer voor een duurzame en stabiele basis voor verschillende vloerafwerkingen. Bovendien maakt de dunne constructie van de gietdekvloer een efficiënter gebruik van vloerverwarming mogelijk, wat resulteert in een hoger rendement en lagere energiekosten.

Samenvatting van het project

Het project in de woning aan de Wolphaartsdijk toont aan hoe Traas Vloeren zich inzet voor het creëren van hoogwaardige, duurzame en comfortabele leefruimtes. Door onze innovatieve vloeroplossingen toe te passen, hebben we niet alleen bijgedragen aan het verhogen van het comfort van de bewoners, maar ook aan het verminderen van de ecologische impact van het gebouw. Bij Traas Vloeren streven we ernaar onze klanten hoogwaardige, technisch geavanceerde en milieuvriendelijke oplossingen te bieden, die tegelijkertijd zorgen voor optimaal wooncomfort.

Ben je geïnteresseerd in onze diensten? Ontdek de verschillende vloeren en alle mogelijkheden.

header-1-wolphaartsdijk
slider-1-wolphaartsdijk
slider-2-wolphaartsdijk
In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!
In verband met de bouwvak zijn wij momenteel gesloten. Vanaf 19 augustus staan we weer voor je klaar!