Specificaties

Materiaal: Betonmortel
Ondervloer: zand, puin of isolatie
Dikte: vanaf 7 cm
Vloerverwarming: Zeer geschikt
Eindsterkte: Na 28 dagen
Prijs:

Betonvloer

Betonvloer

Bij Traas Vloeren hebben we de kennis en ervaring om een betonvloer op vakkundige wijze en te realiseren, of het nu binnen of buiten is. Het eindresultaat is strak, duurzaam en makkelijk in onderhoud.

De juiste ondervloer

Aan de hand van berekening die wij hebben opgevraagd, bepalen we de dikte van de ondervloer en weten we waar en in welke hoeveelheid de wapening moet worden geplaatst. Er wordt ook duidelijk of onderheien nodig is. Bij een slechte ondergrond is het nodig een werkvloer van vloeispecie of heel fijn beton aan te brengen, om te voorkomen dat de wapening gaat roesten.

Beton zonder wapening

Als je liever geen traditionele wapening wilt, kunnen we advies geven over betonmengsels met staalvezels of kunststofvezels. Deze kunnen soms de traditionele wapening vervangen. Prijstechnisch is een betonvloer met vezel interessant, zowel bij grote als kleine vloeren. Wel zijn vrijwel altijd dilatatievoegen nodig en blijven de vezels in toplaag zichtbaar.

Storten van het beton

In overleg met de betonleverancier wordt vervolgens het perfecte betonmengsel samengesteld. Het storten van beton gebeurt op locatie, met behulp van een betonpomp. We brengen het beton op de juiste plek aan en verspreiden het gelijkmatig. Het verdichten van het beton doen we met vakmanschap en trilnaalden. Daarna is het belangrijk om de betonvloer zorgvuldig af te werken. Dit betekent dat we de vloer schuren of stralen en daarna monoliet afwerken, totdat de toplaag mooi glad en dicht is.

Vloeistofdicht

Door gebruik te maken van de juiste mortel kunnen we de vloer vloeistofdicht maken. Als je wilt voorzien we de vloer van een KOMO-certificaat helpen we bij het verkrijgen van een VVV-certificaat (Vloeistofdicht Verklaren van een Vloeistofdichte Voorziening). Bekijk ook eens de kennisartikelen over vloeistofdicht beton en het realiseren van een vloeistofdichte constructie.

Werkwijze

icoon-1

1. Voortraject

We adviseren de ideale vloer die past bij jouw specifieke situatie, of het nu binnen of buiten is. We houden rekening met alle wensen, of het nu gaat om zware belasting, vloeistofdichtheid, eenvoudig schoonmaken of andere vereisten.

icoon-2

2. Uitvoering

Ons team stort het beton en zorgt voor een vakkundige verdichting met trilnaalden om grindnesten te voorkomen. We zorgen ervoor dat de juiste trillingstechniek wordt toegepast om de optimale dichtheid van het beton te bereiken.

icoon-3

3. Afronding

Zodra de vloer volledig vlak is gemaakt, bieden we de mogelijkheid om de vloer monoliet af te werken, ook wel bekend als vlinderen. Na het uitharden van de vloer kun je overwegen een cementvloer of gietdekvloer aan te brengen als afwerkingsoptie.